Ademhalingsklachten

 

Ademen doen we onbewust. Het is iets waar we weinig bij stilstaan, tenzij er klachten ontstaan en de ademhaling niet goed verloopt. Duizeligheid, hartkloppingen, tintelingen, oorsuizen of benauwdheid kunnen optreden. De klachten kunnen het dagelijks functioneren negatief beïnvloeden.

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Door diverse oorzaken, zoals benauwdheid door allergie, astma, stress, pijnklachten en diverse longafwijkingen, kan de ademhaling minder goed verlopen. Het lichaam raakt hierdoor uit balans.

Een therapeut maakt kan u bewust maken van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Samen wordt er gekeken naar de oorzaak van de ademhalingsklachten. De houding en beweging in het dagelijks leven wordt daarbij geanalyseerd. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op factoren die van invloed zijn op het ontstaan van ademhalingsklachten, waardoor u uw lichamelijke klachten beter leert te begrijpen. Vervolgens gaat u onder begeleiding van uw therapeut aan de slag met het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning in uw lichaam.