Fit Kids

 

Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Fitkids gezond is voor deze kinderen. De resultaten bewijzen dat zowel de fysieke als mentale fitheid verbetert.
De kinderen trainen onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.


In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. Het sociale element en oog voor elkaar zijn onlosmakelijk verbonden met Fitkids.

 

Voor wie
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking mee.

 

Doel van Fitkids
Bij Fitkids ontdekken kinderen dat bewegen goed en vooral leuk is. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Zo krijgt én houdt het de regie over zijn/haar eigen leven. Ieder kind volgt een persoonlijk, flexibel en uitdagend programma. De kinderen worden gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsprogramma door te gaan met een andere sport of activiteit. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma Fitkids gezond is voor kinderen met een achterstand, chronische ziekte, een beperking of een langdurige aandoening. De resultaten bewijzen dat voor hen zowel de fysieke als mentale fitheid verbetert. Het is door het Kenniscentrum Sport & Beweging ook erkend als goede en erkende interventie: (https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/nieuws/nieuwe-erkende-interventie-fitkids/)

(https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/interventies/interventie/fitkids/)

 

De kinderen kunnen vanaf 1 januari 2024 trainen onder professionele begeleiding van onze Master Kinderfysiotherapie Kesley Hazelhoff.


Het programma wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars.

 

Voor aanmeldingen of interesse kan men een email sturen aan info@therapiecentrumtwente.nl

 

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl